Als Bill Gates op vakantie...
Door: Annemarie
02 Februari 2006 | Tanzania, Dodoma
Dar Es Salaam kwam echter toch als een grote schok. Een douche met een warme kraan, een bed met linnen lakens, airco, indisch eten ipv rijst met kip en mchuzi. Het leek wel het Walhalla voor mijn gevoel. Alsof de schok nog niet groot genoeg was gingen we de volgende morgen in het Mövenpick hotel (5 sterren) ontbijten voor slechts 7 euro: allerlei soorten brood, vleeswaren, kaas, vruchtensappen, fruit en wel 20 soorten zoete broodjes en gebakjes. Ik heb eerst drie rondjes kwijlend rondgelopen en vervolgens zo veel gegeten dat ik de hele ochtend pijn in mijn buik had.
Vervolgens zijn we op Safari gegaan in Selous National Park. Dit is het op een na grootste wildpark in de wereld, maar niet zo druk bezocht als de beroemde parken in het Noorden van Tanzania. We vertrokken met de trein vanuit Dar Es Salaam in een 1e klas coupe met bedden en water, voor een ritje van 5 uur door het wildpark heen. We konden dan ook al diverse dieren spotten: Giraffe’s, zebra’s, impala’s.
Het ging echter van kwaad tot erger: De Lodge waar we naar toe gingen was prachtig gelegen in de heuvels in het groen, ver verwijderd van de bewoonde wereld. Onze tassen werden daar vervolgens de heuvel opgedragen naar ons prive huisje met prachtig uitzicht. Vervolgens konden we een duik nemen in een koel zwembad, ons te rusten leggen op de zonnebed en vervolgens de eerste van de drie heerlijke maaltijden per dag naar binnen werken. Het eerste wat we vroegen was of we niet een bezoekje konden brengen aan het lokale stadje aldaar, om ons weer even thuis te voelen. Het was echt allemaal te veel geweest.
We hebben 2 dagen safari’s gemaakt in het park samen met een stel dat al 12 jaar 4 maanden per jaar de wereld over reist. We hebben van alles gezien: prachtige dieren in prachtige landschappen. Net de Lion King. En de laatste dag was helemaal geweldig. Olifanten (nog niet eerder gezien) die watergaten aan het graven waren in een droge rivierbedding, leeuwen (als enige in de Lodge) op 3 meter afstand, en lunch op een bootje tussen de krokodillen en nijlpaarden.
“Lunchtime!”, zei onze gids. “Yes, for who?” antwoorden wij.
En of het allemaal nog niet genoeg was zijn we vandaag met onze privejet (prive tot Dar) naar Zanzibar gevlogen. Het specerijen eiland. Ik voel me net Bill Gates. Over zulke luxe heb ik nog nooit durven dromen. Laat staan na 8 weken Lindi!
02 Februari 2006 - 18:41
Sjaan & Selmus:
Hoi Annemarie,
Wat een leuke berichten,en wat het eten betreft, beter dan de mieren met rijst van laatst.
Groetjes. -
03 Februari 2006 - 10:00
Claudet:
Wat heerlijk voor jullie om dit mee te maken! Geniet er nog eventjes van. Maar dan zijn wij blij dat je weer thuis komt!!! -
03 Februari 2006 - 10:48
Rob Van Der Valk:
Hoi Annemarie,
Het staat voor mij vast dat je deze tijd in Tanzania nooit meer zult vergeten !!!! Wat een belevenissen en wat een bizarre verschillen in die wereld. Nog een weekje en dan ben je weer terug ! Wat gaat dat snel. Nog veel plezier en een goede thuisreis.
Veel groetjes !!!! -
03 Februari 2006 - 12:27
Gijs Buitelaar:
Hey Annemarietje wat een mooie verhalen 't is maar goed dat je ze allemaal op de mail zet anders zou je veel dingen vergeten denk ik. Heb dit jaar weer 200km op de weissensee geschaatst en Pa & Ma ook. Het was weer erg gezellig daar. Heb zins gisterenavond contact met Mariska van Drogenbroek met smsen dus misschien zit er meer in. Daar gaat't vrijgezellenleven! Je komt toch wel terug hoop ik voor joost want hij mist je echt onwijs. Geniet nog maar even van alle luxe daar annemarie liefs Gijs en familie. -
03 Februari 2006 - 21:27
Hetty Post:
Ha Annemarie,
Ik zit hier met de atlas op mijn schoot om je reis te volgen. Toevallig heb ik het deze week over kanga's gehad. Volgens mij komen die echt uit jouw buurt. zou jij mogelijkheden weten om een behoorlijke partij voor een mooie prijs naar Nederland te laten komen? Gekke vraag he? Ik ben bezig met een Afrika project om geld bijeen te krijgen om meisjes financieel te ondersteunen om naar school te kunnen.
Heeeel misschien hoor ik wel van je.
groet van ons allen.